St. Joseph

KRISTIANSAND: Den høyreiste murbygningen skal romme 53 leiligheter på 20 til 60 kvadratmeter.

- Her bor du på 30 kvadratmeter, men lever et romslig liv på 1030 kvadratmeter, forklarer salgs- og markedsansvarlig Kirsten Vik i HSH Utvikling AS, som i fjor sommer la 35,5 millioner kroner på bordet for St. Josephs.

Byens fødestueKristiansand kommune hadde ikke lenger bruk for det tidligere hospitalet, der mange av byens borgere så dagens lys.Mange har også opplevd at lyset ble slukket for godt innenfor de tykke murveggene i Kongens gate 15, etter at bygget ble omgjort til sykehjem med 37 rom fra 1990.


Hovedbygningen inneholder 37 rom, som bygges om til leiligheter. I tillegg skal en rekke fellesrom deles opp til små hybler.- Alle har et forhold til St. Josephs. Nå prøver vi å tenke litt nytt, forklarer daglig leder Per Håkon Hansen i HSH.Entreprenøren gikk svanger med nye ideer da de startet planleggingen i fjor høst. De knyttet til seg fem av byens yngre beboere, som har bodd utenbys og utenlands og sett hva som fungerer.Tall fra SSB forteller at over 40 prosent av boligene i Kristiansand er bebodd av enslige personer. I stedet for å bo dyrt og ensomt, skal den nye boformen sikre urbane kvaliteter til en overkommelig pris.


Felles lobby og terrasser- Jeg har bodd i blokk i fem år nå, og aner ikke hvem naboene mine er. Flere og flere lever alene, i hvert fall til de er 30- 35 år, noe som kan være ensomt. Her kommer du inn i et miljø, og kan være så sosial du ønsker, påpeker Ane Tollerød Fosse, til daglig illustratør og designer på Odderøya.


Flere og flere lever alene, i hvert fall til de er 30- 35 år, noe som kan være ensomt.Etter innspill fra henne og de andre rådgiverne har man kommet fram til at boligkomplekset bør inneholde en rekke fellestilbud:• Grønne takterrasser med sittegrupper, men også drivhus for de som vil dyrke selv.• Felles lobby ved dagens inngangsparti.• Bakgård i kaféstil, og balkonger for boligene på baksiden.• Sykkel- og scooterparkering, men ikke privat bilparkering.• Flere trenings- og aktivitetsrom.• Sykkelverksted og to elbiler på deling.


- Tilfører ungdommelig friskhetSt. Josephs består av fire etasjer ut mot gata og et to etasjers «søsterhjem» i bakgården, med totalt 5500 kvadratmeter gulv. Fasaden er verneverdig, og kan ikke rives. Den innvendige trappa til de fire etasjene skal bevares.


Under budrunden sikret kjøperen en garanti om at murkolossen kan bygges om til hybler. Teknisk direktør og eiendomssjef i kommunen ga klarsignal til «en prosess som tar sikte på å omregulere eiendommen til studentboliger, eventuelt i kombinasjon med andre egnede boligformål».Siden har kommunalutvalget gitt sin tilslutning, og nå er reguleringsforslaget oversendt kommunen.- Vi ønsker at byen skal være levende. Det er ikke tvil om at Kvadraturen preges av eldre beboere. En mer blandet befolkning er ønskelig, det tilfører ungdommelig friskhet og folk som liker å bruke Kvadraturen. Samtidig får vi nyttiggjort gamle, flotte bygg som passer bedre til hybler enn store leiligheter, forklarer teknisk direktør Ragnar Evensen.


Faksimile: Fvn.no / Les hele saken på fvn.noFOTO: Vegard Damsgaard


Flytter 200 meter i luftlinje

Da Geir Fredriksen og familien skulle se seg om etter neste hus og litt mer plass, var det ikke snakk om å flytte fra Lauvåsen og nærmiljøet.

Les mer
Flytter sammen i kompaktvilla

Kjæresteparet Mathias Syrdal Stenersen (25) og Lydia Åsvik (25) var egentlig på jakt etter leilighet. Så fant de med ett drømmehuset på Lauvåsen.

Les mer
Nyhet på Magiske Marisberg

Sjøutsikt fra Barnas bydel

Les mer
Spennende boliger på Søm

Bamse Brakars vei 40-50

Les mer
Et nytt byggetrinn står ferdig!

45 leiligheter, 12 tunhusleiligheter og 4 tunhus

Les mer
Har du sett det nye Magasinet?

Kom og opplev hagebyen!

Les mer
Nytt boligprosjekt på Justneshalvøya

Byggestart for Bygg A allerede i august 2017, med forventet ferdigstillelse sommeren 2018. 

Les mer
Bungalowene reiser seg i Randesund Hageby

Vi er i full gang med å bygge 22 boliger fordelt på 5 rekker i Randesund, ferdigstilles sommeren 2017

Les mer
St. Joseph

Hvordan kan man ta et eldre bygg som en hel by har et forhold til, gjøre det til et hipt og moderne leilighetsbygg for unge mennesker, og bli heiet på av innbyggere og kommuneadministrasjon? 

Les mer
St. Joseph
KRISTIANSAND: Den høyreiste murbygningen skal romme 53 leiligheter på 20 til 60 kvadratmeter.
Les mer
Norges største seniorpark
Randesund Hageby blir en av Norges største og mest innholdsrike seniorparker.
Les mer
Samarbeidet med UIA

Studentene fikk en smak på å jobbe med kommunikasjon i det «virkelige liv».

Les mer
Tilhører ungdommelig friskhet
Den høyreiste murbygningen skal romme 79 leiligheter på 20 til 60 kvadratmeter.- Her bor du på 30 kvadratmeter, men lever et romslig liv på 1030 kvadratmeter, forklarer salgs- og markedsansvarlig Kirsten Vik i HSH Utvikling AS, som i fjor sommer la 35,5 millioner kroner på bordet for St. Josephs.

Les mer
Til toppen
Postadresse
Markensgate 42
4612, Kristiansand
Besøksadresse
Markensgate 42, 6.etg
4612, Kristiansand
post@hsh-as.no
38 10 58 00
Org. nummer: 920 022 138 MVADesign: Fundamentet.no | Powered by Makeweb!